Om de behandeling zo goed mogelijk op uw specifieke situatie af te stemmen, maak ik voornamelijk gebruik van de Vitaminen-, Mineralen- en Conditietest. Voor het opsporen van de lichamelijke oorzaken van gewichtstoename gebruik ik tevens de SLIM Overgewichtstest. In het geval dat het nodig is, zijn er enkele aanvullende onderzoeken die door mij of specialisten worden uitgevoerd. Daarvoor werk ik nauw samen met artsen, laboratoria en andere specialisten.

Standaardonderzoeken

 • SLIM Overgewichtstest

  Met de SLIM Overgewichtstest kunnen we erachter komen wat de lichamelijke oorzaken zijn van gewichtstoename. Zoals wetenschappelijk onderzoek uitwijst wordt gewichtstoename niet alleen veroorzaakt door veel en verkeerd eten en weinig bewegen. Bij meer dan de helft van alle mensen van wie het gewicht geleidelijk toeneemt, is er een lichamelijke oorzaak te vinden die voor de gewichtstoename verantwoordelijk is.

  Lees verder »

 • Vitaminen-, Mineralen- en Conditietest

  De Vitaminen-, Mineralen- en Conditietest is door professionele nutrionisten samengesteld en bedoeld om erachter te komen of er sprake is van disbalans in hormonen en of u tekort heeft aan bepaalde vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Uitgebreide laboratoriumonderzoeken

 • Basisscreening

  Basiscreening is een onderzoek dat wordt gedaan als u regelmatig last heeft van buikpijn, buikkrampen, winderigheid, een opgezette buik of brijachtige ontlasting. Vaak wordt de diagnose van ‘spastische’ of ‘prikkelbare’ darm gesteld, terwijl bij de helft van de mensen met chronische darmklachten toch een oorzaak kan worden gevonden. Het laboratorium dat dit onderzoek verzorgt kan deze oorzaken aan het licht brengen. De darmklachten kunnen onder andere komen door verteringsproblemen, dysbiose, glutenallergie, parasieten, darmkanker, poliepen, colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn.

 • Darmparasietentest

  Darmparasieten kunnen veel klachten veroorzaken. De darmparasietentest wijst uit of er darmparasieten zijn en welke soort het is. Klachten die door darmparasieten kunnen worden veroorzaakt zijn onder andere: een opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree, misselijkheid, maar ook regelmatige vermoeidheid, exzeem, huidklachten, jeuk of haaruitval.

 • Hormoonprofiel man

  Bij mannen kan een verstoorde balans in de hormonen vervelende klachten veroorzaken zoals krachtverlies, vermoeidheid, concentratieproblemen, chronische of onverklaarbare pijn, vruchtbaarheids- en libidoproblemen. Bij deze test worden de hormonen gemeten in het speeksel om te zien of er sprake is van een verstoorde balans tussen de hormonen.

 • Hormoonprofiel vrouw

  Een verstoorde balans kan de oorzaak zijn van krachtverlies, vermoeidheid, duizeligheid, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsproblemen, PMS-klachten of het prikkelbare darmsyndroom. De hormonen worden gemeten in het speeksel zodat onderzocht kan worden of er sprake is van een disbalans tussen de hormonen.

 • Schildklieronderzoek

  In Nederland hebben bijna 500.000 mensen een te trage schildklierwerking, ook wel hypothyreoïde genoemd. De hormonen die door de schildklier worden gemaakt spelen een belangrijke rol bij de stofwisseling en in het regelen van het gewicht. Klachten die veroorzaakt kunnen worden door schildklierproblemen zijn onder andere: vermoeidheid, hoofdpijn, depressie, kouwelijkheid, spierkrampen, obstipatie (slechte darmmobiliteit waardoor ontlasting maar eens in de paar dagen plaatsvindt), artritis en reumatische pijn.

 • Voedingsintolerantietest

  Bij ontsteking in de darm kan de voedingsintolerantietest uitwijzen welke voedingsmiddelen daarvoor verantwoordelijk zijn. Het bloed wordt onderzocht waaruit blijkt of het immuunsysteem reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Vervolgens kunt u uw voedingspatroon aanpassen om van uw klachten af te komen. Met deze test wordt onderzocht wat de oorzaak is van klachten zoals hoofdpijn, rheuma, eczeem, astma, obstipatie, colitis ulcerose of de ziekte van Cronh.